Lietuvos mažųjų žaidynės

  • Paskelbta: 2024-04-29
  • Kategorija: Renginiai

„Lietuvos mažųjų žaidynės“ – didžiausias šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirtas sporto projektas, kuriuo siekiama didinti vaikų fizinį aktyvumą ir nuo mažens ugdyti įprotį sportuoti, bei pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną. Taip pat ugdyti garbingo varžymosi idėją, bendravimą ir bendradarbiavimą tarp pedagogų, supažindinti vaikus su olimpinėmis vertybėmis.

Projektą organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo pedagogų asociacija. Renginio globėja – pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Balandžio 26 dieną Vilniaus lopšelyje-darželyje “Pasaka” vyko respublikinio projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės 2024“ II etapas. Jo tikslas – didinti vaikų fizinį aktyvumą, tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį. Vaikai rungtyniavo smagiose rungtyse, kuriose išbandė savo jėgas, greitį ir vikrumą. Organizuojant veiklą įstaigoje buvo vadovaujamasi organizatorių rekomendacijomis ir savarankiškai parenkant užduotis atitinkančias vaikų amžių ir gebėjimus. Aktyvi veikla vyko salėje ir koridoriuje. Vaikai išbandė sporto šakas: krepšinį, futbolą, estafetes. Estafetės sukuriamos sveikatingumo komandos taip, kad būtų ugdomi įvairūs ikimokyklinio amžiaus vaikų fiziniai gebėjimai, tad „Lietuvos mažųjų žaidynėse“ svarbiausia yra taisyklingas vaikų fizinis ugdymas ir olimpinių vertybių, tokių kaip draugystė, džiaugsmas sportuojant, pagarba, diegimas. Džiugu buvo matyti vaikų patirtą džiaugsmą ir pozityvias emocijas sportuojant.

Šventę vainikavo apdovanojimai – visos dalyvavusios grupės buvo apdovanotos Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos diplomais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas