Sportinė edukacinė veikla „Sportuoju su šeima“

  • Paskelbta: 2024-03-19
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų kovo 19 dieną Vilniaus lopšelis-darželis „Pasaka“ bendradarbiaudama su „Baltijos Futbolo Akademija“ turėjo galimybę organizuoti sporinę edukaciją „Sportuojanti šeima“ futbolo manieže.

Netradicinė sportinė veikla skatino vaikus kartu su šeima judėti, žaisti judriuosius ir sportinius žaidimus, būti vaikų idėjų šalininkais, plėtoti ir tobulinti vaikų fizines galias. Buvo taikomi įvairūs ugdymo metodai, būdai ir formos, kurie skatino būti kūrybiškais ir inovatyviais.

Sportinę edukaciją vedė profesionalūs treneriai, kurių siekiamybė – fiziškai aktyvūs tėvai ir vaikai. Vaikui labai svarbi išorinė motyvacija. Vaikas, matydamas aktyvius tėvus, mus, pedagogus, ir pats norės būti aktyvus. Fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių ugdymo būdų, kad išlaikytume reikiamą fizinę ir emocinę sveikatą, o dalyvavimas bendroje sportinėje veikloje suteikia vaikams daug džiugių emocijų, ugdo ir stiprina tarpusavio santykius. Geras tėvų pavyzdys formuoja tinkamus sveikos gyvensenos ir sporto įgūdžius, o pedagogų didžiausias noras yra, kad aktyvus judėjimas teiktų malonumą ir padėtų kiekvieną dieną pasitikti sveikiems ir geros nuotaikos.

Erdvės unikalumas užsiėmimo metu lavino skirtingus judesius, ugdėsi  skirtingas savybes, pasiekti išsikeltus tikslus, padėjo išlaikyti vaikų susidomėjimą ir neprarasti džiaugsmo sportuojant.

Džiaugiamės atsiradusia galimybe bendradarbiauti  bei organizuoti sportinę edukaciją netradicinėje erdvėje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas